Drama og Teatersjov

Drama og teatersjov er for børn fra 9-17 år.
Hold FAST for 9-12 årige mandag 17.15-18.30.
Hold MASKEN for 13-17 årige mandag 18.45-20.00.
Pris pr. sæson 1030,- kr. fordelt på to rater á 515,- kr. 

Undervisere: Caroline Vorstrup Hahn og Mikkel Malmgren Laugesen.
Sted: Bastionen, Nørrevoldgade 63, Nyborg.

På Drama- og Teatersjov kan du få et godt indblik i teaterverdenen, mens du tilbringer hyggelige timer med gode holdkammerater. Vi skal gennem teaterlege, grin og sammenhold lære forskellige måder at spille teater på at kende.
Har du spillet teater før? Eller er det helt nyt for dig? Uanset hvad, er der plads til dig på holdet! 
Vi skal igennem følgende forløb:
Sammenhold og tillid
I dette forløb er der fokus på at få holdet til at arbejde sammen, og stole på hinanden. Det er vigtigt for, at vi på et senere tidspunkt kan stå på scenen sammen. Vi har fokus på tillidsøvelser og lege, hvor man kommer lidt ud over sin komfortzone, men vi gør det i fælles flok, og hjælper hinanden, der hvor det kan blive svært. 
Impro-forløb
Improforløbet sætter fokus på børnenes evne til at tænke med deres impulser – noget børn, om nogen, er gode til! Det handler om at sige ‘ja’, lytte til og stole på sig selv og hinanden. 
Tekster
Vi skal arbejde med tekster fra udvalgte teaterstykker. Her handler det om, ikke bare at læse teksterne, men forstå, hvordan, og hvad der egentlig foregår. Vi snakker om, at tekster kan forstås på forskellige måder, og hvordan små justeringer kan ændre på hele betydningen.
Junior-forestillingen
Hvert år sammensætter vi i fællesskab en forestilling, hvor alle har mulighed for at være med. Forestillingen bliver vist for familie og venner en dag i foråret. Her bliver kreativiteten for alvor sat på prøve. Vi skal have lavet kostumer og masker, fundet på scenografi og meget mere!
Grundet omstændigheder ifm. Covid-19 i sidste sæson, var det desværre ikke muligt at gennemføre årets forestilling. Vi tager derfor forestillingen op igen i år, og håber på at omstændighederne tillader det. Alle får naturligvis mulighed for at deltage på lige fod med hinanden – nye som tidligere elever.
Bemærk at vi til dette forløb afsætter en lørdag eller søndag i foråret, hvor vi laver gennemspilninger samt generalprøve
Lidt om Caroline:
Caroline er fast underviser på begge dramahold. Hun har undervist i børneteater i 7 år, og har arbejdet med børn og unge lige så længe. Hun har flere års erfaring med teater og musical både på og bag scenen, hvilket blandt andet er derfra, mange øvelser og lege kommer fra. Caroline har tidligere arbejdet i blandt andet cirkus som konferencier, som character i forlystelsespark, klovnefigur og improkomiker.

DRAMA OG TEATERSJOV MED FIDUS
Datoer i efteråret: 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12
Datoer i foråret:   10/1, 17/1, 7/2, 21/2, 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, 27/3, 28/3. 
Hold FAST (9-12 årige): 17.15 – 18:30
Hold masken (13-17 årige:  18:45 – 20:00
Sted: Bastionen Nyborg
Undervisere: Caroline Vorstrup Hahn og Mikkel Malmgren Laugesen.
Pris: 1010,00 kr., der betales over to rater.
Tilmelding: www.nyborgmusikskole.dk under ”tilmelding her”.
På Drama- og teatersjov kan du få et godt indblik i teaterverdenen, mens du tilbringer hyggelige timer med gode holdkammerater. 
Vi skal gennem teaterlege, grin og sammenhold lære forskellige måder at spille teater på. Har du spillet teater før? Eller det nyt for dig? Uanset hvad, er der plads til dig på holdet!
I efteråret skal vi udforske nogle grundlæggende elementer fra teaterverdenen og på den måde fylde vores “værktøjskasse” op med en masse redskaber, sjove oplevelser og erfaringer. 
Sammenhold, tillid og fællesskab.
Her har vi fokus på at få holdet til at arbejde sammen og stole på sig selv – og hinanden. Det er vigtigt for, at vi på et senere tidspunkt kan stå på scenen sammen. Vi har fokus på tillidsøvelser og lege, hvor man kommer lidt ud over sin komfortzone. Vi gør det i fælles flok og hjælper hinanden der, hvor det kan blive svært. Desuden arbejder vi med opmærksomhed både på sig selv og hinanden. 
Teater generelt.
Her kommer vi til at arbejde med en generel indføring i teatret som begreb – og en lille smule historisk! Vi kommer til at arbejde med en masse øvelser, lege og begreber, som vi kan fylde i vores værktøjskasse. Vi skal arbejde med tekst- og karakterarbejde, at fortælle historier samt hvad vi synes teatret kan, og hvad det betyder for os. 
Improvisation
Improvisations-forløbet sætter fokus på børnenes evne til at tænke med deres impulser – noget børn, om nogen, er gode til! Det handler om at sige ‘ja’, lytte til og stole på sig selv og hinanden. Vi kommer til at arbejde med kreativiteten, gribe nuet, tage chancer, fejle og rejse os op igen. 
At stå på egne ben – sammen!
Her kommer vi til at samle op på en masse af de lege og redskaber, vi har arbejdet med. Vi udforsker karakterarbejdet mere, og går i dybden gennem masterclasses, hvor man både kommer på gulv alene og sammen. Vi kommer til at arbejde med vores mod, longform-improvisation, tillid, respekt og intentioner. 
Til foråret skal vi beskæftige os med: 
Vi skal bruge nogle af alle de værktøjer, vi har lært i efteråret, når vi skal sammensætte årets forestilling, som både Hold FAST og Hold MASKEN deltager i sammen. Her bliver kreativiteten for alvor sat på prøve når vi i fællesskab skal stable forestillingen på benene. 
Forestillingen bliver vist for forældre, familie og venner d. 28. marts 2022. 
Om underviserne: 
Caroline Vorstrup Hahn: Har undervist i børneteater i syv år og har arbejdet med børn og unge ligeså længe. Hun har flere års erfaring med teater og musical – både på og bag scenen. Caroline har tidligere arbejdet i cirkus som konferencier, character i forlystelsespark, klovnefigur og improkomiker. 
Mikkel Malmgren Laugesen: 
Har undervist i børneteater de sidste tre år. Mikkel arbejder til daglig som pædagog og har arbejdet med børn og unge de sidste fem år. Mikkel har stor erfaring med mange forskellige dele af teatrets verden efter mange år både på og bag scenen. Som underviser går Mikkel meget op i at skabe trygge arbejdsrum, fordybelse, at fortælle historier, opmærksomhed og samarbejde.