Drama og Teatersjov

Drama og teatersjov er for børn fra 9-17 år.
Hold FAST for 9-12 årige mandag 17.15-18.30.
Hold MASKEN for 13-17 årige mandag 18.45-20.00.
Pris pr. sæson 1030,- kr. fordelt på to rater á 515,- kr. 

Undervisere: Caroline Vorstrup Hahn.
Sted: Bastionen, Nørrevoldgade 63, Nyborg.

Tilmelding: www.nyborgmusikskole.dk under ”tilmelding her”.

På Drama- og Teatersjov kan du få et godt indblik i teaterverdenen, mens du tilbringer hyggelige timer med gode holdkammerater. Vi skal gennem teaterlege, grin og sammenhold lære forskellige måder at spille teater på at kende.
Har du spillet teater før? Eller er det helt nyt for dig? Uanset hvad, er der plads til dig på holdet! 
Vi skal igennem følgende forløb:
Sammenhold og tillid
I dette forløb er der fokus på at få holdet til at arbejde sammen, og stole på hinanden. Det er vigtigt for, at vi på et senere tidspunkt kan stå på scenen sammen. Vi har fokus på tillidsøvelser og lege, hvor man kommer lidt ud over sin komfortzone, men vi gør det i fælles flok, og hjælper hinanden, der hvor det kan blive svært. 
Impro-forløb
Improforløbet sætter fokus på børnenes evne til at tænke med deres impulser – noget børn, om nogen, er gode til! Det handler om at sige ‘ja’, lytte til og stole på sig selv og hinanden. 
Tekster
Vi skal arbejde med tekster fra udvalgte teaterstykker. Her handler det om, ikke bare at læse teksterne, men forstå, hvordan, og hvad der egentlig foregår. Vi snakker om, at tekster kan forstås på forskellige måder, og hvordan små justeringer kan ændre på hele betydningen.
Teater generelt.
Her kommer vi til at arbejde med en generel indføring i teatret som begreb – og en lille smule historisk! Vi kommer til at arbejde med en masse øvelser, lege og begreber, som vi kan fylde i vores værktøjskasse. Vi skal arbejde med tekst- og karakterarbejde, at fortælle historier samt hvad vi synes teatret kan, og hvad det betyder for os. 
Improvisation
Improvisations-forløbet sætter fokus på børnenes evne til at tænke med deres impulser – noget børn, om nogen, er gode til! Det handler om at sige ‘ja’, lytte til og stole på sig selv og hinanden. Vi kommer til at arbejde med kreativiteten, gribe nuet, tage chancer, fejle og rejse os op igen. 
At stå på egne ben – sammen!
Her kommer vi til at samle op på en masse af de lege og redskaber, vi har arbejdet med. Vi udforsker karakterarbejdet mere, og går i dybden gennem masterclasses, hvor man både kommer på gulv alene og sammen. Vi kommer til at arbejde med vores mod, longform-improvisation, tillid, respekt og intentioner. 
Vi skal bruge nogle af alle de værktøjer, vi har lært i efteråret, når vi skal sammensætte årets forestilling, som både Hold FAST og Hold MASKEN deltager i sammen. Her bliver kreativiteten for alvor sat på prøve når vi i fællesskab skal stable forestillingen på benene. 
Junior-forestillingen
Hvert år sammensætter vi i fællesskab en forestilling, hvor alle har mulighed for at være med. Forestillingen bliver vist for familie og venner en dag i foråret. Her bliver kreativiteten for alvor sat på prøve. Vi skal have lavet kostumer og masker, fundet på scenografi og meget mere!
Alle får mulighed for at deltage på lige fod med hinanden – nye som tidligere elever.
Bemærk at vi til dette forløb afsætter en lørdag eller søndag i foråret, hvor vi laver gennemspilninger samt generalprøve
Lidt om Caroline:
Caroline er fast underviser på begge dramahold. Hun har undervist i børneteater i 7 år, og har arbejdet med børn og unge lige så længe. Hun har flere års erfaring med teater og musical både på og bag scenen, hvilket blandt andet er derfra, mange øvelser og lege kommer fra. Caroline har tidligere arbejdet i blandt andet cirkus som konferencier, som character i forlystelsespark, klovnefigur og improkomiker.