Musikkens ABC

Musikkens ABC er et ekstra tilbud for musikskolens begynderinstrumentalelever, og meget gerne klaverelever i 2. – 5. klasse. Det er vigtigt, at klaverelever også har noget for sig selv, og dermed bliver deres sociale sammenhold styrket.
Musikkens ABC bruger legen til at arbejde med musikkens grundlæggende begreber. Eleverne leger med rytmer, noder og toner, og får meget større udbytte af undervisningen, fordi de pludselig oplever, at det er både sjovt og udfordrende at lære teori på en anderledes og legende måde. Music Work Out systemet, suppleret med mange sjove og lærerige musikspil til leg og træning, giver et helt andet engagement og øget koncentration i timerne.
Tangentlandskab:
tangentfornemmelse, sorte og hvide tangenter
musikalsk trappe
trin og spring
Leg: stafetløb, find tangenter m. lukkede øje, , leg m. bogstaver/bogstavkort: gå/hop
Hørelære og rytmer:
puls, rytmer, rytmekort, pauser, pausekort
taktarter
intervalhøring, solmisation
gehørtræning
Leg: sange som rytmepuslespil, spil med terninger, gå på “trapper”, lytteleg med filmkapsler, dominospil, memoryspil, genkende rytmekort, sætte taktstreger, lave takter, lave rytmer, telefonleg med rytmer, genkende lyde: basketballspil, hold pulsen leg: klappeleg
Linier og mellemrum