Praktik ved forestillinger

Her har vi samlet en række vigtige informationer om forberedelse inden forestillingerne. Dette vil især være en stor hjælp for nye forældre.

Generalprøve

Når der afholdes generalprøve, møder eleverne altid op i deres almindelige ballettøj, men har håret sat op (se nedenfor). Derudover har de deres dansesko og en drikkedunk med.

Hår

Eleverne møder til generalprøver og til forestillinger med håret sat op i en Balletknold – som her: – https://www.youtube.com/watch?v=y38QzLcUleg

Eller i en høj doughnut – som her: https://www.youtube.com/watch?v=882m4QKu0sg

Makeup

Til selve forestillingen møder eleverne med makeuppen lagt hjemmefra. Der kan være lidt forskel på, om forestillingen opføres indendørs eller udendørs.

I kan tage udgangspunkt i denne video – dog med rød læbestift: https://www.youtube.com/watch?v=7MyCmS6lZcA.

Vi skriver rundt, hvis der er noget, der skal ændres.

Påklædning og hår

Til selve forestillingen medbringer eleverne tynde rosa strømpebukser og balletsko.

Drikkedunk

Eleverne medbringer en drikkedunk, og de yngste har måske brug for at medbringe en lille snack, der ikke ødelægger makeup eller pletter tøjet.

Kostumesyning – hjælp fra forældre

Kostumerne er en stor del af dansernes optræden ved forestillingerne. Alle holdende danser flere danse og der skal derfor skiftes kostumer undervejs. Nogle kostumer kan genbruges fra tidligere forestillinger, nogle indkøbes og så er der nogle der bliver syet, tilrettet og ændret. Det er et stort arbejde at få alle kostumerne på plads, og I bliver derfor bedt om at hjælpe med dette. Uanset hvor dygtig du er til at sy, kan du stadig hjælpe, for der er altid andre småting, der skal ordnes.